j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Planet Power
Jentl tram Amsterdam Classic Leopard

Zo kom jij duurzaam de feestdagen door! (Incl. originele cadeau- en inpaktips)

De feestdagen zijn weer in aantocht. Huiskamers worden versierd, de run op kerstbomen is gestart en de Sinterklaas- en Kerstinkopen zijn al gedaan. Supergezellig allemaal, alleen is de extra consumptie niet bepaald heel duurzaam.. Daarom geven we je een aantal tip om de feestdagen groener door te komen. Zonder concessies te doen op stijl of gezelligheid. 

Eten in overvloed

Naast onze liefde voor koffie, hebben we ook een gedeelde liefde voor food. En feestdagen zonder lekker eten bestaat gewoonweg niet. Wist je dat bijna 20 tot 24 procent van onze CO₂-uitstoot op ons bord ligt? Kook daarom eens een vega(n) kerstdiner. Dit bespaart je niet alleen onnodig dierenleed, maar ook een hoop water. Volgens Stichting Wakker Dier is voor het produceren van een ons rundvlees 1500 liter water nodig. Dat is evenveel water als je verbruikt in een maand lang dagelijks douchen!

 

Een groene kerstboom

Hoewel ook wij niet kunnen wachten om onze kerstbomen neer te zetten, verdwijnen de meeste bomen binnen een paar weken in de verbrandingsoven. Begrijp ons niet verkeerd, we houden de frisse geur van een Nordmann-spar in je huis. Maar we kunnen niet anders dan nadenken over de impact van al die bomen die in januari op straat zullen staan.. Ga daarom voor een kerstboom met een kluit die je na gebruik weer terugbrengt en/of in je eigen tuin terug plant. Ook kun je ervoor kiezen op een kerstboom te huren/adopteren! Voorbeelden zijn de initiatieven van BeterBoompje en Adopteer Een Kerstboom die door heel Nederland uitgiftepunten hebben. Versier de boom met LED lampjes met een sticker, tweedehands treasures die je gevonden hebt bij de kringloop of met eigen gemaakte decoraties. Als je op Pinterest zoekt op ‘DIY Christmas decorations’ vind je onwijs veel creatieve ideeën!

 

Inpakken maar!

Waar vroeger ingepakte cadeaus enkel bestemd waren voor de elite, behandelen we inpakpapier net zoals die miljarden wegwerpbekers. We pakken het cadeau uit, scheuren het papier of plastic kapot en het beland in de prullenbak. Ronduit zonde dus! Ga daarom voor een duurzaam alternatief om je cadeau in te pakken. Maak cadeaudoosjes van wc-rollen, hergebruik kranten en oud inpakpapier, maak gebruik van een lint of een stuk stof, of pak je cadeaus in volgens de Japanse inpakkunst genaamd Furoshiki. De meest duurzame keuze is niet inpakken. Zo is onze verpakkingskoker al een cadeautje an sich!

 

Geef een uitje cadeau

Doe een cacao ceremonie, alleen of met je dierbare, bij MoonHeart. Die van 28 november gaat over het thema verlangens, sounds goods als je het ons vraagt. Of ga aan de glühwein met je bestie, terwijl je een heerlijke wandeling maakt in het bos of park. Eens wat anders dan koffie en thee in je to-go koffiebeker😉 Ook leuk, is het volgen van een muzikale workshop bij dans- en muziekstudio ReMo in Amsterdam Noord. Uit eigen ervaring weet ik dat de Rhythmology workshops van Ali Çağlar Erdoğan een echte aanrader is!

 

Als je het echt niet meer weet

Of een last minute back-up plan nodig hebt.. Dan zit je altijd goed met een cadeaukaart. Kies dan wel eentje van een duurzame webshop! Zoals Take It Slow, Project CeCe, Wolf & Storm of thegreenlabels.com om je capsule wardrobe aan te vullen. Zit je meer te denken aan de richting van praktische cadeaus voor in en rondom huis? Neem dan eens een kijkje op het ‘waarenhuis’ van WAAR. Hier vind je mooie cadeaus met een mooi verhaal. Ook bij ons ben je op het juiste adres om iemand erg blij te maken met een knappe kop.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.