j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

In Nederland belanden jaarlijks meer dan drie miljard wegwerpkoffiebekers bij het afval; bekers die je hooguit een paar minuten gebruikt en ook nog eens moeilijk recyclebaar zijn. Ronduit zonde, vinden wij! En bovendien een extra belasting voor het milieu. Hoog tijd om daar iets aan te doen dus. Gris daarom net voordat je de deur uit stormt, onze herbruikbare koffiebeker van tafel. Kost je maar drie seconden extra. Plus, je krijgt bij veel koffiezaken ook nog eens korting op je bestelling als je je eigen coffee cup meebrengt. Zo maken we de planeet samen een wat schonere en mooiere wereld #fashionablyconscious.
Ja zeker! Naast coffee-to-go's kun je natuurlijk ook andere warme dranken in de beker doen. Net zo goed als iced coffees en iced teas.
Het is mogelijk om de beker, dus niet de sleeve en deksel, in de vaatwasser te wassen op een programma niet heter dan °70C. Gebruik je je coffee cup meerdere keren op een dag? Spoel hem dan alleen af met koud water. Dat scheelt afval of afwas en is daarmee volgens de Milieu Centraal een betere keuze voor het milieu.
Planet Power's reusable coffee cups zijn niet geschikt voor gebruik in de magnetron.
Planet Power's koffiebeker bestaat uit bamboevezels (45%) en maïszetmeel (30%). Als bindmiddel heb je ongeveer 25% melaminehars nodig. Het is technisch niet mogelijk om andere bindmiddelen te gebruiken. Melaminehars is toegestaan ​​voor gebruik in dit gebied en zorgt voor de vorm en functie van de coffee cup. Daarbij is het aandeel melamine in de bamboeproducten niet gevaarlijk voor de gezondheid. Bij het vullen van warme dranken en voedsel in kopjes, borden of kommen met melaminehars, ziet het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling geen gezondheidsrisico's, zolang de wettelijke limieten in de productsamenstelling worden nageleefd. De wettelijke vereisten zijn samengevat in de EU-normen 10/2011 en 1935/2004.
Onze bamboe is afkomstig van Anji County in de provincie Zhejiang, China. Eén van de oudste en duurzaam beheerde bossen ter wereld. Ze oogsten al honderden jaren bamboe in deze regio. De bamboe-industrie in Anji ondersteunt 10.000 boerenfamilies en vertegenwoordigt een nieuw gezicht van productie in China: schoon en duurzaam.
We zijn er zeker van dat je van je nieuwe Planet Power coffee cup zult houden, maar als je het uitpakt en erachter komt dat het item defect is, neem dan binnen drie werkdagen contact op met onze klantenservice via hello@planetpower.nl. Vergeet je ons niet het ordernummer en een foto van het defecte artikel te sturen? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een gepaste oplossing.
Onze sleeves, deksels en stoppers zijn gemaakt van 'food grade'-siliconen - die bestaat uit gesynthetiseerd silicium (zand) en zuurstof. Ze zijn voedselcontact veilig en bovendien ftalaat- en latexvrij.
We houden onze verpakkingen tot een minimum, maar het is van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw Planet Power cup ongeschonden aankomt. We vermijden onnodige plastics en folies voor eenmalig gebruik, net zoals te groten dozen en onnodige vullingen. Daarnaast hebben we extra ons best gedaan om de verpakkingskoker van de beker er fashionably uit te laten zien, zodat je de koker een tweede leven kan geven door er bijvoorbeeld pennen, make-up kwasten of iets anders leuks in te bewaren.
Ja. Wanneer je de beker ontvangt, is het belangrijk dat je de stopper goed in de beker drukt om te zorgen dat je beker niet gaat lekken. Je kunt dit het beste doen door voorzichtig de stopper wat naar buiten te buigen en hem vervolgens in de deksel te drukken.
Ja, de koffiebeker van Planet Power is het milieubewuste alternatief voor wegwerpbekers. Het is onze persoonlijke missie om de planeet een wat schonere en mooiere wereld maken. Op een modieuze manier bewuster leven; dat dan weer wel. Tja, het oog wil ook wat, right?
Dat is wel onze ambitie ja! Hoe meer diversiteit in printjes, hoe meer keuze. En dat is wel fijn, aangezien niet iedereen nou eenmaal dezelfde smaakt heeft.
Bij Planet Power zetten we ons graag in voor een betere en mooiere wereld. Daarom zijn we ten goede van het milieu altijd op zoek naar nieuwe productietechnieken en/of materialen. Dus kan jij ons helpen om de productieketen dichterbij huis te krijgen? Of samen met ons de 'loop te closen' door alleen maar gebruik te maken van gerecyclede materialen, bijvoorbeeld van koffiedik of een andere geschikte grondstof? We staan altijd open voor nieuwe ideeën en innovaties. Neem dan contact op met nikky@planetpower.nl